بنابراین امروز برخی استراتژیهای مفید را بررسی کنیم که هر مادر – میتواند برای حفظ سلامت دهانی بهینه در دوران بارداری این موارد را رعایت کند و در عین حال، سلامت کودک در حال رشد شما را نیز بهینهسازی کند.
همانطور که در مطالب خواهید دید ، بین بارداری و افزایش پوسیدگی دندان و بیماری لثه ارتباط مستقیمی وجود دارد. و این فقط مادر نیست که ضربه را می بیند. تحقیقات نشان می دهد که اگر سلامت دهان و دندان مادر در دوران بارداری دچار لغزش شود ، ممکن است کودک در حال رشد نیز در معرض خطر باشد.
3 چالش شایع سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
بیایید با چند مورد تأکید کنیم که بارداری می تواند بر سلامت دهان مادر تأثیر بگذارد.
۱. افزایش خطر پوسیدگی دندان ناشی از نقص مواد مغذی مرتبط با بارداری
بدن یک زن مقاومت میکند که ابتدا نیازهای غذایی کودک را برطرف کند.
این بدان معناست که مادامی که در تمام دوران بارداری خود از نظر تغذیه ای باید مقاوم باشد ، از آنجایی که بدن او مواد غذایی را به کودک می دهد ، مادر ممکن است به تدریج نقصی را در مواد مغذی مورد نیاز وی برای حفظ سلامتی مطلوب دهان ایجاد کند.
علائم شایع این موارد افزایش امکان ایجاد حفره در بین دندان ها حین بارداری و بعد از آن است.
۲. افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای لثه
به عنوان یک مادر باردار حتما سلامتی نوزاد برایتان اهمیت دارد و میدانید سلامتی شما بر سلامت نوزاد هم تاثیر گذار است. اما شاید خیلی از خانمها خبر نداشته باشند که اگر مادر باردار به بیماریهای لثه مبتلا باشد ممکن است برخی مشکلات را برای نوزاد بوجود بیاورد. تحقیقات نشان داده است بیماریهای لثه و پریودونتال در هنگام بارداری مادر با زایمان زودرس نوزاد و وزن کم او حین تولد در ارتباط است. بررسیها نشان می دهد علت این مشکلات به خاطر وارد شدن باکتری از راه لثه به جریان خون و تاثیر آن است .
۳. افزایش خطر آسیب مینای دندان در بلند مدت
قرار گرفتن مکرر در مورد اسید های قوی از استفراغ میتواند باعث آسیب زیادی به سلامتی طولانیمدت دندانهای مادر شود.ولی بعدا یک جواهر (کودک خود ) را به یادگار میگذارید .
بیماری لثه در دوران بارداری چقدر شایع است؟
در دوران بارداری وضعیت دهان و دندان در زنان با تغییرات قابل ملاحظه ای همراه است. این تغییرات معمولا به صورت التهاب لثه، تومورهای دهان و تورم خفیف تا شدید لثه ها بروز می کنند.
از نظر بالینی، علایم التهاب لثه در زنان باردار با سایر افراد تفاوتی ندارد. بیمار علایمی همچون قرمزی و التهاب لثه ها، خونریزی و حرکت دندان ها را تجربه می کند. 30 تا 100 درصد زنان باردار به درجاتی از التهاب لثه مبتلا می شوند. خونریزی و التهاب لثه ها در همه دوران بارداری مشاهده می شوند و معمولا در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه به دندانپزشک، 3 تا 6 ماه پس از زایمان ازبین می روند
اگر مادر مبتلا به بیماری لثه باشد ، خطر ابتلا بیماری لثه به کودک افزایش می یابد ؟
تحقیقات به وضوح نشان می دهد که مادر در صورت ابتلا به بیماری لثه فعال (پریودنتال) خطر ابتلا به نوزاد را بسیار افزایش می دهد.
طبق گفته محققان، بیماری periodontal با افزایش هفت برابر خطر انتقال یک نوزاد با وزن کم، همراه بودهاست. حدود ۱۸ درصد از دلایل [، کموزن هنگام تولد] ممکن است به بیماری periodontal نسبت داده شوند.”
رشد نوزاد زمانی بهبود مییابد که کودک در رحم به مدت ۴۰ هفته در رحم بماند. اگر ما بتوانیم ریسک داشت کودک را با مراقبت بهتر از سلامت دهان و دندان خود کاهش دهیم، پس فکر میکنیم که این یک سرمایهگذاری ارزشمند در زمان ماست.
بنابراین چه کاری میتوانیم برای کاهش خطر پوسیدگی دندان و بیماری لثه در طول دوران بارداری انجام دهیم؟
پیشنهاد ما استفاده از محصولات مراقبت از دهان و دندان است


بیایید چند راهحل برای کمک به شما در حفظ سلامت دهان بهینه و نیز بهبود سلامت کودک در حال رشد خود به ذهن بسپارید .
راه حل های مبتنی بر دهان:
- از کار کردن در دندانپزشکی در طول دوران بارداری و شیردادن خودداری کنید.
همه ما موافق هستیم که بهتر است از افزایش فشار بدن برای هر کسی به ویژه کودک داخل رحم جلوگیری کنیم . این امر به ویژه در صورتی مهم است که شما “فشار بار آمالگام را در نظر بگیرید .
اگر هنوز باردار هستید , ما حتی فکر میکنیم که به تعویق انداختن زیبایی دندان برای رفتن به دندانپزشکی بعدی تا زمانی که نوزاد متولد میشود عاقلانه است . این میتواند به شما ( و نوزاد شما ) کمک کند تا از هر گونه تماس با بخار بالاتر جیوه جلوگیری کند که تیم دندانپزشکی به طور سهوی اطراف پر کردن آمالگام را تمیز میکند .
- یاد بگیرید که قبل از باردار شدن ، دندانهای خود را مسواک بزنید تا خطر بیماری لثه را کاهش دهید
- حداقل هر روز نخ دندان بزنید.